skip to Main Content

NAVODILA ZA UPORABO

Modre kapsule Prorino so registrirane kot prehransko dopolnilo.

Moški vzame eno kapsulo z večjo količino vode eno ali dve uri pred spolno aktivnostjo. Ne žvečite ampak zaužijte cele kapsule. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka (1 kapsula). Ni primerno za mladoletnike.

SESTAVINE

 1 kapsula100 gramov
Energijska vrednost2,2 kcal
9,3 kJ
370 kcal
1568 kJ
Proteini0,30 g46,4 g
Ogljikovi hidrati0,27 g42,0 g
Ginseng v prahu290 mg45,0 g
Damiana v prahu30 mg4,7 g
Ginko Biloba ekstrakt30 mg4,7 g
L-Arginin95 mg14,7 g
Maca (Lepidium Meyenii) v prahu90 mg14,0 g
Maščobe0,02 g3,4 g
Opozorilo:
Izdelek ni primeren za mladoletnike. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru izven dosega otrok. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano. V primeru kakršnih koli neželenih stranskih učinkov nemudoma prenehajte z uživanjem.

Ginseng / Ženšen

Ginseng ali ženšen je počasi rastoča trajnica z mesnatimi koreninami. Najdemo ga na severnem Kitajskem, Koreji in vzhodni Sibiriji, običajno v hladnejših podnebjih. Korenine Ginsenga se v Aziji pogosto uporabljajo kot prehransko dopolnilo. Tam je dobro znano, da je Ginseng dober za zdravje v smislu dolge življenjske dobe, neutrujenosti, nestresa, spolne zmogljivosti itn.

Damiana (Turnera Diffusa)

Turnera Diffusa, bolje poznana kot damiana, je grm, ki raste na območjih južnega Teksasa v ZDA, v Centralni in Južni Ameriki, Mehiki in na Karibih. Spada v družino Passifloraceae. Damiana je relativno majhen grm, ki ima majhne aromatične cvetove in močan vonj podoben začimbam. Listi se tradicionalno uporabljajo za čaj in kadilo, kar izvira od domorodnih prebivalcev Centralne in Južne Amerike, ki so liste uporabljali za sprostitev. Španski misijonarji so prvi zapisali, da so mehiški Indijanci pili čaj iz damiane zmešan s sladkorjem kot afrodizijak.

Damiana liste so uporabljali kot afrodizijak in spolno stimulacijo tako za ženske, kot tudi za moške. Stimulirajo prebavni trakt in prinašajo kisik do genitalij. Zvišujejo energijo, ki tako vpliva na libido in poželenje. Ob daljši uporabi izboljša tudi vzdržljivost in moč, ženskam pa pogosto omogoči zmožnost doseganja orgazma. Uživanje damiane blagodejno vpliva na astmo, impotenco in menstrualne probleme. V večjih količinah vpliva na zaprtost, zato se ga lahko uporablja tudi kot rahlo odvajalo. Uporablja pa se tudi za lajšanje tesnobe, nervoze, živčnosti in depresije. Zelišče se uživa kot splošen tonik za izboljšanje zdravja in počutja. Kemična sestava zelišča: eterična olja, flavonoidi, gonzalitosin, arbutin, tanin in damianin (rjavo grenka substanca). Vsebuje pa tudi esencialna olja (cineol, cymol, pinen), cianogene glikozide, timol in sledove fosforja.

Ginko Biloba (ekstrakt)

Ginkgo Biloba je eno najstarejših dreves in izvleček iz njegovih listov je poln hranljivih snovi, ki pomagajo pri številnih obolenjih.
Listi ginka vsebujejo flavonoide in terpenoide, ki veljata za močne antioksidante.

Najbolj znan učinek Ginkgo Bilobe je povečan krvni obtok, ki je pomemben za ohranitev ravni energije in eden od faktorjev za preprečevanje zgodnjega izpadanja las. Povečan pretok krvi v spolovilih poveča odzivnost, kar poveča libido pri moških in ženskah. Dober obtok omogoča poln izkoristek hrane ter vitaminov in zeliščnih nadomestkov, ki jih uživamo.

Maca (Lepidium Meyenii) v prahu

Maca je poživljajoča in krepilna super hrana starih Inkov. Polna je vitaminov, mineralov, encimov in vseh pomembnih aminokislin. Raste na 4.000 m nadmorske višine v andski pokrajini Junin, kjer jo kot osnovno živilo že več tisoč let vzgajajo in uživajo pripadniki ljudstva Pumpush.

Vsebuje edinstvene alkaloide, ki pomagajo stimulirati glavne žleze, katere optimizirajo in uravnovesijo celoten sistem žlez z notranjim izločanjem. Maca naj bi izboljšala spolno moč tako pri ženskah, kot pri moških. Poveča libido in podaljša vzdržljivost. Istočasno pa uravnava hormone in poveča plodnost.

Back To Top